Toys on Steroids: Avakai. Oud vakmanschap gecombineerd met moderne technologie

Avakai Natural

De perfecte combinatie tussen oud vakmanschap en moderne technologie: Avakai. Een speelkameraadje van duurzaam hout dat is gemaakt in een klein dorpje in Polen. Op het eerste gezicht lijkt het houten poppetje nog het meeste op een minimalistisch vormgegeven matroesjka, maar binnenin zit vrij coole tech verstopt in de vorm van Bluetooth en sensor technologie. Avakai is speciaal ontworpen om alle zintuigen te stimuleren en het creatieve brein van je kids te activeren zonder gebruik te maken van een scherm.

Vai Kai combineert tech & play

Matas Petrikas was op zoek naar het perfecte cadeau voor zijn zes jaar oude dochter. De kwaliteit van het speelgoed van vroeger gecombineerd met hedendaagse techniek. Speelgoed dat lang meegaat, mooi is vormgegeven, gebouwd met liefde en relevant in de ‘connected’ wereld van tegenwoordig. Natuurlijk was zoiets nog niet te vinden. Dat was de start van Vai Kai (Litouws voor ‘kinderen’). Al brainstormend met Justyna Zubrycka bedacht hij hoe gaaf het zou zijn als kinderen net zo makkelijk en natuurlijk kunnen spelen met mobiele technologie als met hun favoriete houten speelgoed. Die combinatie van tech en play werd vertaald naar hun eerste product ‘Avakai’.

Connected toys met super tech powers

Avakai is een houten poppetje met ‘super-tech-powers’. Zo geeft het figuurtje feedback in de vorm van (kleur) licht, geluid en vibratie. De poppetjes zijn ‘connected’ wat inhoudt dat ze echt met elkaar- of met een mobiel apparaat kunnen communiceren. Een walkie-talkie 2.0 waarmee ouderwetse spelletjes als verstoppertje spelen of schatzoeken nog veel leuker worden. En een kusje naar de andere kant van de wereld sturen heel speciaal en super eenvoudig.

Door middel van een app kun je selecteren welke Avakai’s met elkaar verbonden zijn. Diezelfde app zorgt ervoor dat de Avakai elke keer weer kan worden voorzien van nieuwe features en zich blijft ontwikkelen. Zo kan hij op dit moment lachen, slapen én er super cute uitzien. De komende maanden – als de app wordt gelanceerd – worden features toegevoegd als het sturen en ontvangen van kusjes en het voelen en zien van een hartslag.

Wat maakt Avakai uniek?

Kinderen zijn expert in het aanleren van nieuwe technologieën. Maar het is ook belangrijk om het contact met de echte wereld te behouden. Dat ze zich bewust blijven van de ruimte om hun heen en dat ze weten hoe ze bijvoorbeeld feedback moeten geven en ontvangen. Avakai slaat de brug tussen traditioneel speelgoed en mobiele apparatuur waarbij sociale interactie centraal staat en wordt gestimuleerd.

Playing with Avakai

VaiKai is van mening dat technologie sensitief, emotioneel en écht verbindend kan werken terwijl het tegelijkertijd de natuurlijke ontwikkeling van het kind ondersteunt. Want – zo stelt Justyna – wanneer speelgoed kinderen in staat stelt om zich vrij te kunnen uiten the real magic happens!

Playing with Avakai

Het begon op Kickstarter

Vai Kai is gestart met een campagne op Kickstarter. Een platform waar middels voorverkoop producten als films, games, muziek, design en technologische producten worden aangeschaft. Ondanks dat de financiering van de campagne niet is gehaald is Vai Kai doorgegaan met de ontwikkeling. De eerste prototypes zijn net voor de kerstdagen verstuurd. En ja, ze zijn in het echt net zo mooi als ze er op het beeldscherm uitzien. Nu alleen nog even uitvinden hoe ze precies werken, want een gebruiksaanwijzing wordt er niet bij geleverd. Binnenkort online!

Waar bestel je jouw design speelkameraadje?

Via Kickstarter zijn ze niet meer te bestellen. Wil jij toch als één van de eersten in het bezit komen van zo’n gaaf design speelkameraadje? Ga dan naar de website van Vai Kai en plaats een pre-order. Voor €139 euro ontvang je twee Avakai poppen, een USB oplader, spelideeën en een korte handleiding.

Geef een reactie

10% KORTING!

Logo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes, een dosis inspiratie én 10% korting!*

*De eenmalige kortingscode van 10% is geldig bij besteding vanaf €25,- en wordt verstuurd via email.