Peertjes babbels: Terugblik op 2016

Peertjes babbels: Terugblik op 2016

Het einde van 2016 is in zicht. We blikken terug op een bijzondere tijd. Na maanden plannen, contacten leggen in binnen- en buitenland, selecteren van de mooiste producten, ontwerpen en bouwen van de website en creëren van content opende Heertje & Peertje in juni haar digitale deuren. Ik kreeg veel kritische vragen, nieuwsgierige reacties en goed bedoelde adviezen. “Weet je wat jij zou moeten doen?” Maar toch kwamen de eerste voorzichtige bestellingen binnen. Voornamelijk van vrienden en familie. Elke week komen er weer meer bestellingen bij. Van bekenden, maar ook van onbekenden. Uit Nederland, maar ook uit het buitenland. En bij elke nieuwe bestelling maak ik een klein vreugdedansje.

Met Heertje & Peertje wil ik een glimlach op het gezicht van mijn consument toveren. Ik wil inspireren, laten ontdekken en stof geven tot nadenken. Natuurlijk vindt een kindje het geweldig om te spelen met speelgoed in hysterische kleuren, met licht en geluid. Maar word jij daar ook blij van? Als hij hyperactief door het huis rent met een gierende op hol geslagen politiemotor? Is het niet veel belangrijker dat de hersentjes van je mini getriggerd worden doordat hij zijn eigen spel moet bedenken? Dat je ukkie een avontuur beleeft dat niet op voorhand is bedacht door een oversized speelgoedfabrikant?

Het is niet zo dat ik tegen dit speelgoed ben. Maar ik vind het wel schokkend dat ik op televisie tientallen reclames voorbij zie flitsen (inclusief hard geluid) met ‘musthave’ plastic speelgoed dat is voorzien van allerlei knopjes. “En als je op het knopje drukt dan gebeurd er iets heeeellll gaafs”. Oprecht, ik mis mijn kindertijd af en toe. Juist het simpele, creatieve en avontuurlijke. De mogelijkheid om je eigen verhaal te verzinnen. Waarom denk je dat er kleurboeken voor volwassenen bestaan? Dat is toch ook om de linker- en de rechter hersenhelft weer even met elkaar te verbinden?

Ik ben met Heertje & Peertje begonnen omdat ik van mooie dingen houdt. Omdat ik diep ongelukkig word als ik struikel over een berg fel gekleurd plastic speelgoed. Ik met Heertje & Peertje mijn steentje bij kan dragen aan een eerlijke, duurzame wereld waarbij echte mensen nog waardering krijgen voor hun vakmanschap. Jij als consument blij wordt van een mooi product dat jarenlang met veel plezier kan worden gebruikt. We op deze manier samen duurzaam consumeren mogelijk maken en er samen voor zorgen dat jouw heertje nog heel lang van deze mooie planeet kan blijven genieten.

Geef een reactie

10% KORTING!

Logo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes, een dosis inspiratie én 10% korting!*

*De eenmalige kortingscode van 10% is geldig bij besteding vanaf €25,- en wordt verstuurd via email.