Life of a Toy Designer: Mandy and Cindy Meyer van Fox & Moon

Fox & Moon

Amanda en Cindy Meyer zijn de trotse eigenaars van het Zuid-Afrikaanse merk Fox & Moon. Het begon allemaal toen Mandy (afkorting voor Amanda) zwanger was van haar dochter Willow. Als illustrator en designer vond Mandy het lastig om in Zuid Afrika eigentijdse en wat meer ‘upmarket’ kinderkamer decoratie te vinden. Daar moest verandering in komen! Benieuwd wat er daarna gebeurde? Lees dit interview met Fox & Moon.

Read in English

Wanneer wisten jullie dat je een carrière als (speelgoed) ontwerper wilde hebben?

Van jongs af aan zijn we beiden erg creatief! We zijn zusjes als je dat nog niet wist 🙂 Ik (Amanda) zat altijd te knutselen op mijn moeders naaimachine. Ik maakte van alles, van theedoeken tot aan poppenkleertjes. En Cindy is gewoon een natuurlijke kunstenaar! Ze had altijd zo veel tekeningen en afgewerkte en onafgewerkte schilderijen verspreid door haar kamer!

Dus toen ik (Amanda) kinderen kreeg hebben we onze creatieve krachten gecombineerd en kwamen op het idee van Fox & Moon.

Hoe werken jullie? Wat is jullie workflow/ proces?

Meestal komen we met een idee, krabbelen het neer, praten er een beetje over – hoe we het kunnen vermarkten – en dan dan beginnen we aan productieproces. We drukken en naaien veel van onze producten zelf.

Hoe wordt het speelgoed gemaakt?

Met enige trots kunnen we zeggen dat ze 100% Zuid-Afrikaans zijn. We gebruiken alleen de beste stoffen in Zuid-Afrika en vervolgens drukken we de prints direct naar deze stof met behulp van eco-vriendelijke en 100% baby- veilige inkt. Iets waar we ook heel trots op zijn. En zoals gezegd naaien we vervolgens alle items zelf met de hand.

Hoeveel nieuwe designs/ producten creëren jullie elk jaar?

Wij zijn voortdurend bezig met het creëren van nieuwe ontwerpen. Met de opkomst van geavanceerd digitaal printen is het voor ons zo makkelijk om de ontwerpen aan het publiek te showen.

Enkele voorbeelden van Fox & Moon producten (ga shoppen!)

Wat is jullie beste kwaliteit als (speelgoed)ontwerper?

Wij denken dat, omdat we voortdurend streven naar eco-vriendelijk en louter Zuid-Afrikaans blijven, het ons een beetje voorop helpt. Ook onze goede samenwerking als zakenpartners helpt mee. Juist omdat we zussen zijn kunnen we een hoop van elkaar hebben en begrijpen. Meer dan je dat met iemand anders zou hebben!

Hoe krijgen jullie nieuwe inspiratie?

We leven in een ongelofelijk prachtige stad – Kaapstad – waar inspiratie overal te vinden is. De stad staat bekend als de speeltuin van een kunstenaar. Dus voor ons is het is niet zo moeilijk om ons te laten inspireren.

Hoe gaan jullie om met creatieve mentale blokkades?

We lassen een zakelijke bijeenkomst in op een geweldige plek in het centrum van de stad of langs één van de vele adembenemende uitzichten op het strand. En dan, na een glas wijn, BAM! Inspiration hits! We hebben ook veel support aan elkaar. Dus als de één blokkeert inspireert de ander.

Welk deel van (speelgoed)ontwerp vinden jullie het moeilijkste?

Omdat we alle producten zelf ontwerpen én creëren, is het zeer ontmoedigend en frustrerend als we zien dat andere bedrijven onze ontwerpen kopiëren. Zoveel mensen die proberen snel geld te verdienen ondermijnen volledig wat een klein eco-vriendelijke bedrijf als dat van ons probeert te bewerkstelligen. Maar uiteindelijk weten we in ons hart dat we ons best doen en meer kun je niet doen.

Wat is jullie favoriete onderdeel van (speelgoed)ontwerp?

“We love love love seeing our customers pictures!” (*Dus blijf ze zeker insturen die foto’s!) De vreugde van kinderen die met hun armpjes stevig om onze kussen geklemd zitten of een zwangere mama die trots pronkt met haar nieuw ontworpen babykamer. Precies dat maakt het voor ons zo bijzonder om er onderdeel van uit te mogen maken!

Wie test de ontwerpen voor ze op de markt komen?

We testen al onze producten zelf. We wassen al het beddengoed en de dekens om ervoor te zorgen dat onze klanten de beste kwaliteit ontvangen. We laten ook mijn kinderen (Amanda) met een paar ontwerpen spelen om te zien of ze door de kwaliteitscontrole komen ;).

Fox and Moon

Op welk (speelgoed)ontwerp of product zijn jullie het meest trots?

We zijn ontzettend trots op onze monochrome Cactus kussens waar we bekend mee zijn geworden. Hier in Kaapstad hebben we delen land die zeer droog zijn en werkelijk overal groeien cactussen. We hebben een specifiek type cactus én dat is de cactus die we gebruiken in ons ontwerp. Trots Zuid Afrikaans!

Wat zouden jullie in de toekomst nog willen bereiken?

We zouden graag nog meer eco-vriendelijk willen worden. Langzaam zullen al onze verpakkingen 100% recyclebaar zijn.

Is er nog iets anders dat jullie met ons willen delen?

We zijn zo trots om jou als één van onze distributeurs te hebben! De steun die we van de internationale winkels hebben ontvangen is gewoon ongelooflijk geweest! Dus dank je wel!

Geef een reactie

10% KORTING!

Logo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes, een dosis inspiratie én 10% korting!*

*De eenmalige kortingscode van 10% is geldig bij besteding vanaf €25,- en wordt verstuurd via email.